Hævede, irriterede eller røde kønslæber under under graviditeten

Årsag, forebyggelse og behandling af irriterede skamlæber hos gravide

Hævede kønslæber

massage af en gravid

Hævede skamlæber under graviditeten er naturligt forekommende efter omkring uge 30. Kvindens kønslæber kan blive hævede, røde, ømme og irriteret under graviditeten. Det er især de ydre kønslæber som gravide oftest oplever forandringer ved, selvom de indre også kan påvirkes. Kønslæberne kan også blive ømme, spændte og en del gravide oplever også små buler i de ydre kønslæber. De fleste der kommer for at få afhjælpning oplever også stor ømhed ved kønslæberne.

Årsag til hævelse og rødmen

bækken og vulva massage Graviditeten øger trykket ved bækkenet. Ofte øges kroppens vægt, nogen får mere væske og alle får mere blod i kroppen. Alle disse faktorer kan medføre, at hvis man som gravid f.eks. står meget op, så vil der være et væsentligt større pres i hele bækkenet, hvilket kommer til udtryk ved f.eks. hævede kønslæber. Det er lidt det samme som hvis man står meget op en dag og oplever at ens fødder er hævede. Dog vil hævelse, rødmen og irritation af kønslæber være af mere vedvarende karakter hos en del gravide.

Behandling af ømme og hævede skamlæber

bækken og vulva massage Hævelserne skyldes de naturlige forandringer i kroppen under graviditeten. Løsningen er at afhjælpe eller reducere problemet når det opstår eller at forebygge fra omkring uge 30. De fleste gravide der får behandling for ømme, røde eller hævede kønslæber, kommer til mig fra uge 30 og frem. Nogen ønsker at prøve at forebygge og kommer hele graviditeten og en del får behandlingen efter graviditeten i forbindelse med efterfødselsmassage eller en traditionel helkropsmassage. Behandlingen består af en 30 min lang indsmøring i en kraftig e-vitamin-olie.

bækken og vulva massage Efter en afklaring af hvordan hævelserne og ømheden opleves, modtager man en traditionel graviditetsmassage og får en ekstrabehandling med e-vitamin-olie efterfølgende. Indsmøringen varer i 30 min, hvor kraftig e-vitamin-olie smøres på symfyse, bækken, inderlår, ydre og indre kønslæber og området ved kønsåbningen. Strøgene er meget blide og udføres så de samtidigt afspænder og dræner området for hævelser. E-vitaminet reducerer irritation fra stræk i huden og smidiggør hele vulva. Indsmøringen varer i 30 min for at være sikker på, at olien trænger dybt ind i kønslæber og området ved vulva.

Bivirkninger ved behandling

stræk af lægmusklen for gravide Olien er økologisk og uden tilsætningsstoffer og der er derfor ingen risiko for allergiske reaktioner. Oftest vil man slet ikke mærke ømhed under behandlingen, selvom man er meget øm, når man kommer til behandlingen.

Priser på e-vitamin-indsmøring

E-vitamin-indsmøring var 30 min og koster 100 kr. Den udføres kun i forlængelse af en helkropsmasasge.